မွန္တာကို ဝန္ခံရရင္ Brand ဘရင္းၾကက္ေပါင္းရည္ကို
ဒီေန႕ခ်ိန္ထိမေသာက္ဘူးေသးဘူး။ ဒါ့ေၾကာင့္ ဘယ္အရသာမ်ိဳး ရွိလည္းေမးရင္
ေျဖနိုင္မွာ မဟုတ္ဘူး။ ညီွနံ႔ရတာကိုပဲ သတိထားမိတယ္။ ငယ္ငယ္ကတည္းက
အသားစားေပမယ့္ ညွီနံ႕ကို မၾကိဳက္တတ္ခဲ့ဘူး။ ဆရာဝန္ မရြံတတ္ဘူးဆိုေပမယ့္
ၾကက္ဥ အစိမ္းစားတဲ့လူေတြျမင္ရင္ ေအာ္ကလီဆန္တတ္တယ္။ ဓာတ္ခံမေကာင္းဘူး
ဆိုရမလားပဲ။ တခ်ိဳ႕ကေတာ့ အစားေရြးစားတယ္လို႕ သမုတ္ခ်င္မလားပဲ။ ကၽြန္ေတာ့္
အက်င့္တခုက ရြံျပီဆိုရင္
လွည့္မၾကည့္တတ္ဘူး။ မၾကိဳက္ဘူးဆိုရင္ လံုးဝမစားေတာ့ဘူး။
ၾကိဳက္တာေတြ႕ရင္ေတာ့ သူမ်ားအျမင္ကပ္ေလာက္ေအာင္ စားတတ္တယ္။ ထားပါ။
ဘရင္းၾကက္ေပါင္း ညီွလို႕
မေကာင္းေျပာတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ေရွ႕ေတြ႕မွာေတြက ေၾကျငာဝင္တယ္ ထင္ခံရမွာဆိုးလို႕ ၾကိဳကာတဲ့သေဘာ ျဖစ္မယ္ထင္တယ္။
မေကာင္းေျပာတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ေရွ႕ေတြ႕မွာေတြက ေၾကျငာဝင္တယ္ ထင္ခံရမွာဆိုးလို႕ ၾကိဳကာတဲ့သေဘာ ျဖစ္မယ္ထင္တယ္။
ဘရင္းၾကက္ေပါင္းနဲ႕ ပတ္သက္ျပီး အမွတ္ရတာေလးရွိခဲ့တယ္။ တခါက ရင္းနွီးတဲ့
မိတ္ေဆြလူနာတေယာက္ ေဆးခန္းလာျပေတာ့ ေဆးဖိုးဝါးခ မယူပဲ အခမဲ႕ ကုေပးလိုက္တယ္။
ေနာက္ရက္ေရာက္ေတာ့ အဲဒီလူနာကပဲ ကၽြန္ေတာ္ဖြင့္ထားတဲ့ ေဆးဆိုင္က
ဘရင္းၾကက္ေပါင္းတကဒ္ ဝယ္ျပီး ကၽြန္ေတာ့္ကို ျပန္ကန္ေတာ့သြားေလရဲ႕။
ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြ ေက်းဇူးသိတတ္တာကို ေျပာပါတယ္။ အခမဲ့ကုေပးရင္
အေၾကာင္းတခုခု၊ပစၥည္းတမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႕ ျပန္လည္ ေက်းဇူးတံု႕ျပန္တတ္တယ္။
ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ပိုက္ဆံေပးတာထက္ အဲလိုအရာေလးေတြ ရတာကို
ပိုတန္ဖုိးထားမိတယ္။
လူငယ္၊လူၾကီးမေရြး ဘိုးဘြားမက်န္ ကန္ေတာ့တဲ့အခါ ဘရင္းၾကက္ေပါင္းနဲ႕
ကန္ေတာ့ၾကတယ္။ အားနည္းရင္ ဘရင္းၾကက္ေပါင္းေသာက္ပါလို႕ ဘယ္သူမွ
မတိုက္တြန္းပါ။ ဒါေပမယ့္
ေနမေကာင္းတာျဖစ္ျဖစ္၊လူၾကီးသူမကန္ေတာ့တဲ့အခါျဖစ္ျဖစ္ ဘရင္းၾကက္ေပါင္းကို
လက္ေဆာင္ေပးၾကတယ္။ ေၾကျငာေကာင္းတာေၾကာင့္လည္း အဓိကဆိုင္တယ္။
အခါၾကီးရက္ၾကီးေတြမတိုင္ခင္ ပစၥည္းျပတ္တတ္လို့ ၾကိဳဝယ္ထားရတယ္။
ဘရင္း ၾကက္ေပါင္း(BRAND's Essence of chicken)ဟာ သဘာဝျဖည့္စြက္
အစားအစာတမ်ိဳး ျဖစ္တယ္။ BECလိုလည္း အတိုေကာက္ေခၚတယ္။ သန္႕ရွင္းတဲ့
ၾကက္ေပါက္ရဲ႕ အဆီအနွစ္ ကေန ထုတ္ယူထားတယ္။ အဆီနဲ႕ ကိုလက္စေတာ
ပါဝင္မႈမရွိဘူးလို႕ ဆိုထားတယ္။ အနံ႕အရသာေကာင္းမြန္ျပီး က်န္းမားေရးနဲ႕
ညီညြတ္ေအာင္ အပူေပးျပီး ျပဳျပင္ထိန္းသိမ္းထားသတဲ့။ ဘယ္ၾကာရွည္
ခံဓာတုပစၥည္းမွ ထည့္မထားဘူးလို႕ အာမခံထားတယ္။ ပုလင္းကို
ပိုးမႊားကင္းစင္ေအာင္ ေသခ်ာပိုးသတ္ျပီး ထုတ္လုပ္ထားတယ္။ၾကာရွည္ခံျပီး
လတ္ဆတ္ေအာင္ vacuum ေလဟာနယ္ျပဳျပီး ထုပ္ပိုးထားတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ပုလင္းအဖံုး
ဖြင့္ျပီးရင္ ခ်က္ခ်င္းေသာက္ပါ။ ဒါမွမဟုတ္ ေရခဲေသတၱာထဲ ထိန္းထားျပီး
၁ရက္အတြင္း ကုန္ေအာင္ေသာက္ရတယ္။
ဘရင္းၾကက္ေပါင္းမွာ ပရိုတင္းဓာတ္နဲ႕ အမိုင္နိုအက္ဆစ္ေတြ ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္တယ္။
သမားရုိးက်ၾကက္ေပါင္းေတြထက္ သာတဲ့အခ်က္က ဘရင္းၾကက္ေပါင္းမွာ ပါဝင္တဲ့
ProBeptigenနဲ႕ Carnosine ဓာတ္နွစ္မ်ိဳးက ဦးေနွာက္နဲ႕ ဥာဏ္ရည္
ဖြံ႔ျဖိဳးေစတယ္။ ယုိယြင္းပ်က္ဆီးမႈကို ေလွ်ာ့နည္းေစတယ္။
မွတ္ဥာဏ္ေကာင္းေစျပီး စိတ္ဖိစီးမႈကို ေလွ်ာ့က်ေစသတဲ့။ Carnosineဆိုတာ
ဦးေနွာက္နဲ႕ ၾကြက္သားေတြမွာ ေတြ႕ရတဲ့ အင္တီေအာက္စီးဒင့္တမ်ိဳး ျဖစ္တယ္။
အာရံုေၾကာ န်ဴရြန္ေတြ ပ်က္ဆီးမႈကို ကာကြယ္ေပးတယ္။ အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကို
တားဆီးတယ္။ProBeptigenက ဦးေနွာက္မွာ ရွိတဲ့ serotonin ဓာတ္ကို
ထိန္းညိွေပးတယ္။ မွတ္ဥာဏ္နဲ႕ သင္ယူနိုင္စြမ္း ေကာင္းမြန္ေစတယ္။
စိတ္အာရံုကို တက္ၾကြလန္းဆန္းေစတယ္လို႕ ဆိုပါတယ္။
ဘာေတြေကာင္းလဲ
• အားအင္ျဖစ္ထြန္းေစတယ္။
• မွတ္ဥာဏ္ကို အားေကာင္းေစတယ္။
• စိတ္ဖိစီးမႈအတြက္ အေထာက္အကူျပဳတယ္။
• သက္လံုေကာင္းေစတယ္။
• ခုခံအားတက္ေစတယ္
ဘရင္းၾကက္ေပါင္းကို တေန႕ တလံုး ေသာက္သုံးနိုင္တယ္။ေသာက္စမွာ
(၆)ရက္ဆက္တိုက္ေသာက္ပါ။ ေနာက္ပိုင္းမွာ လိုအပ္သလို
ေသာက္သံုးနိုင္တယ္။နလံထစသူေတြလည္း ေသာက္နိုင္တယ္။မနက္ေစာေစာေသာက္ရင္
အာနိသင္ အေကာင္းဆံုးျဖစ္တယ္။ ညေသာက္ရင္ အိပ္မေပ်ာ္တာ
ရွိနိုင္တယ္။ညီွနံ႔မခံနိုင္သူေတြမွာ ဟင္းခ်က္တဲ့ထဲထည့္ေသာက္နိုင္တယ္။ဘရင္း
ၾကက္ေပါင္းကို ပတ္ဝန္းက်င္အပူခ်ိန္မွာ ထားလို႕ရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေနေရာင္နဲ႕
တိုက္ရိုက္မထိေတြ႕ေစရဘူး။ အဖံုးဖြင့္ျပီးရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ၅ဒီဂရီ
ဆဲစီးယပ္မွာ ထိန္းသိမ္းထားျပီး ၂၄နာရီအတြင္း
ေသာက္သင့္တယ္။အသက္(၂)နွစ္ေအာက္အရြယ္ေတြမွာ ဘရင္း ၾကက္ေပါင္း
မတိုက္သင့္ဘူး။
တရုတ္ျပည္မွာ မင္မင္းဆက္ကတည္းက ၾကက္ေပါင္းရဲ႕ အာနိသင္ကို သိရွိနားလည္
သံုးစြဲခဲ့တယ္။ BRAND's ၾကက္ေပါင္းကို လြန္ခဲ့တဲ့ နွစ္တရာေက်ာ္က
စတင္ထုတ္လုပ္ခဲ့တယ္။ ၁၈၂၀ ဝန္းက်င္ ေဂ်ာ့ရွ္ဘုရင္ George IV အုပ္စိုးစဥ္
ဘက္ကင္ဟန္ နန္းေတာ္ရဲ႕ စားဖုိမႉးက H.W. Brand ျဖစ္တယ္။ သူက ဘုရင့္အတြက္
အာဟာရျပည့္ဝေအာင္ စီမံေဆာင္ရြက္ေပးရတယ္။ ဘုရင္အားအင္ျပည့္ေအာင္
ၾကက္ေပါင္းရည္ကို အထူးစီမံျပဳလုပ္ေပးရသူ ျဖစ္တယ္။ ၁၈၃၅ေရာက္ေတာ့ နန္းေတာ္က
အနားယူခဲ့ျပီး ဘရင္းၾကက္ေပါင္းကို စီးပြားျဖစ္ ထုတ္လုပ္ခဲ့တယ္။ စထုတ္တုန္းက
နလံထလူနာေတြအတြက္ ရည္ရြယ္ခဲ့တယ္။ အေရွ႕တိုင္းကို ၁၉၂၀ ဝန္းက်င္မွာ
ေရာက္ခဲ့တယ္။ ေနာက္ပုိင္းမွာ ေၾကျငာအားနဲ႕ အေနာက္တိုင္းထက္
အေရွ႕ေတာင္အာရွနိုင္ငံေတြမွာ အဓိကသံုးစြဲလာၾကတယ္။
ပံုစံနွစ္မ်ိဳးနဲ႕ ဘရင္းၾကက္ေပါင္း
ဘရင္း ၾကက္ေပါင္း မွာ 42ml (1.5 oz)နဲ႕ 68ml(2.3oz)ဆိုျပီး ပံုစံနွစ္မ်ိဳး
ထုတ္လုပ္ထားတယ္။ 2.3oz တလံုးမွာ protein 6g ပါဝင္တယ္။
ဘရင္းၾကက္ေပါင္းတဗူးမွာ ကယ္လိုရီ (၄၀)ေလာက္သာ ပါဝင္တယ္။ ဒီပမာဏက
လက္သီးဆုပ္အရြယ္ ပန္းသီးတလံုးနဲ႕ အာဟာရအတူတူပါပဲတဲ့။ အခုေနာက္ပိုင္း
Brandၾကက္ေပါင္းကို ေသာက္ရလြယ္ကူေစမယ့္ အခဲပံုစံနဲ႕လည္း ေတြ႕ရတယ္။
ေဆးေတာင့္ပံုစံလုပ္ထားလို႕ ေသာက္ရလြယ္ကူတယ္။ ေနရာမေရြးသယ္သြားနိုင္တယ္။
ညီွနံ႕မၾကိဳက္သူေတြအတြက္ အထူးထုတ္လုပ္ထားတယ္။
ဘရင္း ၾကက္ေပါင္းထုတ္လုပ္သူေတြ ဘယ္လိုဆိုဆို သတိျပဳစရာအခ်က္ေတြ ရွိဦးမယ္။
• ၾကက္ေပါင္းသေဘာက အစာေျခအက္ဆစ္ ထုတ္လုပ္မႈကို လံႈ႕ေဆာ္ေပးတယ္။ အစာအိမ္ေရာဂါရွိသူေတြမွာ သတိထားေသာက္သင့္တယ္။
• ၾကက္ေပါင္းမွာ ပါဝင္တဲ့ပရိုတင္းဓာတ္က ေသြးေပါင္ကို တက္ေစတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္
ေသြးတိုးေရာဂါရွိသူေတြ အလြန္အကၽြံမသံုးစြဲသင့္ဘူး။ ဘရင္းၾကက္ေပါင္းကေတာ့
ေသြးေပါင္က်နိုင္တယ္လို႕ ေၾကျငာထားတယ္။
• ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါသည္တခ်ိဳ႕မွာ အသားဓာတ္ေလွ်ာ့စားခိုင္းရတယ္။
မေကာင္းတဲ့ဓာတ္ေတြ မ်ားလာနိုင္တယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္
ေက်ာက္ကပ္အလုပ္မလုပ္သူ၊ထိခိုက္သူေတြ ဆရာဝန္ညႊန္ၾကားမႈမရွိပဲ
ဘရင္းၾကက္ေပါင္း မေသာက္သင့္ဘူး။
ေန႕စဥ္ေသာက္သင့္လား
လူသားေတြဟာ ပရိုတင္းပါတဲ့အစားအစာေတြကို ေန႕စဥ္လိုအပ္တာထက္ စားေသာက္ေနၾကတာ
ေတြ႕ရတယ္။ ခုခံအားတက္တာမ်ိဳး၊ခႏၶာကိုယ္တည္ေဆာက္ဖို႕ ပရိုတင္းဓာတ္လိုအပ္တာ
ဟုတ္ပါတယ္။ ေသခ်ာျပန္ေတြးၾကည့္ရင္ ကၽြန္ေတာ္တို႕ေန႕စဥ္စားတဲ့ အသားဓာတ္ဟာ
ပံုမွန္ထက္ ပိုလွ်ံေနတာ ေတြ႕ရလိမ့္မယ္။ အထူးထပ္ထည့္စရာ မလိုအပ္ပါ။ဒါေပမယ့္
ေနမေကာင္းတဲ့ အခါဆိုရင္ တမ်ိဳးေပါ့။ ဘရင္းၾကက္ေပါင္းေကာ၊အိမ္လုပ္ၾကက္ေပါင္း
ဘယ္ဟာျဖစ္ျဖစ္ ေန႕စဥ္ေသာက္လို႕ မေကာင္းပါ။ ေန႕စဥ္ေသာက္တာမ်ိဳးက
ေကာင္းက်ိဳးထက္ ဆိုးက်ိဳးသာ ျဖစ္ေစမယ္။
ဘယ္ေရာဂါကာကြယ္နိုင္တယ္၊ဘာျဖစ္မယ္ဆိုတာမ်ိဳးက သီအိုရီသာျဖစ္တယ္။
အသားစားမ်ားရင္ ေက်ာက္ကပ္အတြက္မေကာင္းတာ အမွန္ပါ။ ေက်ာက္ကပ္ကို
စစ္ေဆးတဲ့အခါ မေကာင္းတဲ့ဓာတ္ေတြ မ်ားလာနိုင္တယ္။ "တန္ေဆး
လြန္ေဘး"နွလံုးသြင္းျပီး လိုအပ္မွသာ ေသာက္သုံးသင့္တယ္။
၂၉.၆.၁၄
No comments:
Post a Comment